Click pentru mai multe produse.
Nici un produs.
Ultimele comentarii
Nici un comentariu
Cauta articole

6 ani de închisoare pentru încălcarea reglementarii gazelor fluorate

Publicat 2 ani in urma 721
Indragit0

EUROPA: Comisia Europeană propune noi niveluri ale amenzilor și un termen maxim de închisoare de cel puțin șase ani pentru încălcarea reglementărilor privind gazele fluorate.

Noile propuneri urmăresc să înlocuiască și să actualizeze Directiva 2008/99/CE privind dreptul penal al mediului prin stabilirea unor măsuri minime comune pentru statele membre europene în urmărirea penală a infracțiunilor de mediu.

Acesta definește noi infracțiuni de mediu, stabilește un nivel minim pentru sancțiuni și întărește eficacitatea cooperării în aplicarea legii. De asemenea, obligă statele membre să sprijine și să asiste persoanele care raportează infracțiunile de mediu și să coopereze cu aplicarea legii.

În urma unei evaluări a directivei, Comisia a concluzionat că aceasta nu a avut un efect prea mare pe teren, numărul cazurilor de infracțiuni de mediu investigate și condamnate cu succes de la introducerea acesteia rămânând foarte scăzut.

De asemenea, a constatat că nivelurile sancțiunilor impuse erau prea scăzute pentru a fi disuasive și că cooperarea transfrontalieră nu a avut loc într-o „manieră sistematică”. Acesta a constatat „lacune considerabile de aplicare” în toate statele membre și la toate nivelurile lanțului de aplicare – poliție, procuratură și instanțe penale.

În timp ce directiva acoperă toate infracțiunile împotriva mediului, încălcările regulamentului european privind gazele fluorate pentru eliminarea treptată a HFC – în special comerțul pe piața neagră cu agenți frigorifici ilegali – au cauzat perturbări serioase pe piață și au anulat eforturile de mediu.

În ultimele luni, autoritățile din multe state membre au reprimat comerțul ilegal. În septembrie, Regatul Unit a impus o amendă de 1 milion de lire sterline unei companii pentru încălcarea regulamentului, dar urmăririle în toată Europa au fost limitate.

În timp ce o companie care a depășit cota de gaz fluorurat are cota redusă cu dublu față de cantitatea în anul următor, toate celelalte aplicări sunt responsabilitatea statelor membre. Nivelul actual al potențialelor sancțiuni variază, de asemenea, considerabil de la o țară la alta, de la 160 EUR.

Grupurile industriale și de mediu au criticat, de asemenea, aplicarea inconsecventă și nearmonizată a regulamentului privind gazele fluorate, precum și amenzile mici.

Directivă
Articolul 3 alineatul (1) litera (r) din noua directivă propusă prevede: Statele membre se asigură că următoarele comportamente constituie infracțiune atunci când sunt ilegale și săvârșite în mod intenționat: producție, introducere pe piață, import, export, utilizare, emisie sau eliberarea de gaze fluorurate cu efect de seră, astfel cum sunt definite la articolul 2 alineatul (1) din Regulamentul 517/2014 al Parlamentului European și al Consiliului sau a produselor și echipamentelor care conțin sau depind de astfel de gaze.

De asemenea, propune ca orice încălcare să constituie și infracțiune, „când sunt comise cel puțin cu neglijență gravă”. Acesta insistă ca statele membre să ia măsurile necesare pentru a se asigura că infracțiunile sunt pedepsite cu „pedeapsa maximă a închisorii de cel puțin șase ani”.

În plus, propune ca orice încălcare să fie pedepsită cu amenzi, „a căror limită maximă nu va fi mai mică de 5% din cifra de afaceri totală la nivel mondial” a persoanei juridice/întreprinderii în exercițiul financiar precedent.

Propunerea legislativă va fi acum înaintată Parlamentului European și Consiliului.

Produse relevante
Lasa un comentariu
Lasa replica
Te rog login pentru a posta comentarii.

Meniu

Contact

Contact

Cataloage

Software

CONTACT

0369807766

CONTACT SC ICEBERG SRL

Ne gasiti de Luni pana Vineri intre orele 9-17 in Sibiu , str Calea Dumbravii Nr 135

TELEFON : 0369 80 77 66

MOBIL VANZARI : 0741 47 93 32

                              0771 46 25 00

                              0770 81 53 51

SERVICE :            0740 84 45 22

EMAIL:    office@icebergservice.ro

           comenzi@icebergservice.ro

             service@icebergservice.ro

DESPRE NOI

QR code

Creaza cont pentru a adauga produse ingragite.

Inregistreaza-te

Create a free account to use wishlists.

Inregistreaza-te