Click pentru mai multe produse.
Nici un produs.
Ultimele comentarii
Nici un comentariu
Cauta articole

Vârstnici cu risc crescut de căldură în locuinte

Publicat 2 ani in urma 398
Indragit0
SUA: Noi cercetări sugerează că expunerea la căldură extremă interioară poate fi legată de un număr mai mare de decese cauzate de căldură în rândul persoanelor în vârstă decât se credea anterior.
Deși căldura extremă este o cauză principală a bolilor și deceselor cauzate de vreme, oamenii de știință au efectuat cercetări limitate cu privire la impactul acesteia în interior, unde oamenii își petrec cea mai mare parte a timpului și pot suferi efecte grave asupra sănătății dacă locuințele lor sunt răcite necorespunzător.
Acum, o echipă interdisciplinară de oameni de știință abordează această problemă dezvoltând o metodă inovatoare pentru a estima riscurile pentru sănătate ale adulților în vârstă în interior. Aceasta sugerează că expunerea la căldură extremă interioară poate fi legată de un număr mai mare de decese cauzate de căldură decât se credea anterior, în special în rândul persoanelor în vârstă.
„Oamenii din Statele Unite își petrec în mod obișnuit până la 90% din timpul lor în interior, dar știm foarte puțin despre expunerea în interior la căldură extremă”, a spus Cassandra O'Lenick, autorul principal al lucrării și om de știință la Centrul Național pentru Cercetări atmosferice (NCAR) în Boulder, Colorado. „Pentru a obține o imagine mai bună a modului în care căldura afectează sănătatea, trebuie să luăm în considerare mediul interior, mai ales că temperaturile se încălzesc odată cu schimbările climatice”.
O'Lenick, un epidemiolog de mediu, a lucrat cu o echipă de cercetători specializați într-o gamă largă de discipline, inclusiv științele atmosferice, științele sociale, științele construcțiilor și sănătatea publică, pentru a măsura impactul căldurii interioare.
Cercetătorii au dezvoltat o metodă de estimare a temperaturilor interioare oră cu oră, bazându-se pe modele de confort termic interior și energie a clădirilor și prin încorporarea unor surse de date precum înregistrările meteo și caracteristicile diferitelor tipuri de clădiri. Apoi au aplicat tehnici statistice pentru a corela căldura interioară cu admiterile în camere de urgență și ratele de mortalitate.
Căldura este periculoasă pentru sănătatea umană, deoarece poate exacerba bolile cardiovasculare și respiratorii, precum și duce la deshidratare și accident vascular cerebral. Se știe că persoanele în vârstă, foarte tinere și cele cu afecțiuni cronice sunt deosebit de vulnerabile.
Concentrati pe Houston

Echipa s-a concentrat asupra orașului Houston din cauza îmbătrânirii populației sale, a disparităților socio-economice și a căldurii extreme în lunile de vară. Cercetătorii insistă, totuși, că metoda pe care au creat-o ar putea fi adaptată și altor orașe.
Deși obiectivul principal al articolului a fost să demonstreze eficacitatea metodei, studiul a menționat că expunerea la căldură interioară poate fi responsabilă pentru un număr substanțial de decese cauzate de căldură care nu sunt înregistrate în evidența oficială. Autorii au descoperit că persoanele care locuiesc în cartiere cu venituri mai mici, care erau predominant ne-albe și aveau aer condiționat mai puțin central, se confruntau cu cel mai mare risc de a muri din cauza condițiilor de sănătate cauzate de căldura interioară.
„Aceste descoperiri din Houston arată că trebuie să aflăm mai multe despre influența mediului construit și a temperaturilor exterioare asupra căldurii interioare și a riscurilor asupra sănătății populației și în alte locuri”, a declarat cercetătorul NCAR Olga Wilhelmi, autorul principal al studiului. „Acest lucru poate ajuta la orientarea strategiilor pentru a proteja mai bine sănătatea umană prin proiectarea și gestionarea clădirilor.”
Studiul, finanțat de Agenția SUA pentru Protecția Mediului (EPA) printr-un grant EPA STAR, a fost publicat în Environmental Health Perspectives. Face parte dintr-un proiect mai amplu, realizat de Universitatea de Stat din Arizona și NCAR, în colaborare cu Departamentul de Sănătate din Houston, privind impactul expunerii în interior și în exterior la ozon și căldură extremă într-un climat de încălzire și riscurile pentru sănătate pentru o populație îmbătrânită.
Produse relevante
Lasa un comentariu
Lasa replica
Te rog login pentru a posta comentarii.

Meniu

Contact

Contact

Cataloage

Software

CONTACT

0369807766

CONTACT SC ICEBERG SRL

Ne gasiti de Luni pana Vineri intre orele 9-17 in Sibiu , str Calea Dumbravii Nr 135

TELEFON : 0369 80 77 66

MOBIL VANZARI : 0741 47 93 32

                              0771 46 25 00

                              0770 81 53 51

SERVICE :            0740 84 45 22

EMAIL:    office@icebergservice.ro

           comenzi@icebergservice.ro

             service@icebergservice.ro

DESPRE NOI

QR code

Creaza cont pentru a adauga produse ingragite.

Inregistreaza-te

Create a free account to use wishlists.

Inregistreaza-te