Carnea în sine nu este un organism viu, dar este supusa activității enzimatice, care face ca tesutul muscular sa imbatraneasca, să devină lipicios și sa dezvolte un gust tipic. Acest proces este întârziat de frig. Datorita compozitiei sale chimice, care este bogata în proteine, lipide si apa, carnea este un mediu deosebit de favorabil pentru creșterea microorganismelor. Continutul mare de lipide, de asemenea, face foarte sensibila la oxidare.
Animalele sănătoase, sacrificate după odihnă în condiții de igienă și de repaus alimentar, furnizează o carne, practic, aseptica. Cu toate acestea, în urma sacrificării si operațiunilor de eviscerare se  produce în mod inevitabil, contaminarea microbiană în profunzime și mai ales pe suprafață, prin contact cu echipamente, scule, mâini și haine, în ciuda tuturor măsurilor de precauție.
Din nou, creșterea microorganismului este un proces dependent de temperatură. Pentru a o evita, este absolut esențial reducerea temperaturii cărnii, în special pe suprafață, imediat după preparare in camere frigorifice. Prin urmare,  răcirea trebuie efectuată în abator. Această operație este cunoscută sub numele de răcire primara.
Carnea pierde in greutate prin evaporare de suprafață. Acest proces depinde de diferențele de temperatură și umiditate relativă dintre carne și mediul înconjurător.
. Carcasa în sine încorporează în principal mușchi, oase, grăsime și țesut conjunctiv. Organele comestibile sunt date spre consum iar unele glande sunt folosite în preparate farmaceutice. Aceste  părți diferite trebuie să fie supuse la  condiții de răcire în funcție de sensibilitatea lor.
Soluțiile noastre tipice pentru camere frigorifice carne în stare proaspătă  sunt 0 / + 8 grade și -15 / -30 grade.
Pentru mai multe detalii ,pret ,stoc ,livrare,garantie va rugam sa ne contactactati.
SC ICEBERG SRL
SIBIU,STR. CALEA DUMBRAVII NR 135
PROGRAM :LUNI-VINERI 9-17